Bor kassar i australiska regnskogar? Habitat och utbredning förklarade
Ja, kassar bor i de tropiska regnskogarna i norra Australien. Dessa stora, flygoförmögna fåglar är infödda i regionen och spelar en viktig ekologisk roll som fröspridare för många regnskogsväxter.
Geografisk utbredning
Kassar finns i två primära regioner: de tropiska regnskogarna i Nya Guinea och de norra kustområdena i Australien, särskilt i Queenslands Wet Tropics världsarvsområde. I Australien sträcker sig deras utbredning från Cape York-halvön söderut till områden runt Townsville, men habitatfragmentering har minskat deras historiska utbredning.
Föredraget habitat
Dessa fåglar trivs i tätiga, fukta tropiska regnskogar där fruktbärande träd är rika. De vandrar också in i angränsande ekosystem som mangrovar, melaleuca-sumpmarker och eukalyptusskogar, särskilt när de söker föda. Tillgång till vatten året runt och en mångsidig tillgång på fallna frukter är avgörande faktorer för habitatslämphet.
Bevarandestatus
Den sydliga kassaren (Casuarius casuarius johnsonii), underarten som finns i Australien, är listad som Hotad enligt australisk federal lag. Huvudhot inkluderar habitatförlust genom avverkning, bilkollisioner, hundattacker och cykloner. Bevarandearbete fokuserar på habitatsskydd, vildmarkskorridorer och samhällsinformation för att minska människa-vildmarkskonflikter.
Om du utforskar Queenslands regnskogar kan du ha tur att se en av dessa anmärkningsvärda, dinosaurieliknande fåglar – men observéra alltid från ett säkert avstånd, eftersom kassar kan vara farliga när de hotas.
Australien
- Vintermatslag i Australien (juni–augusti)
- Perth, Australien: Huvudstad i Western Australia, Inte En Provins
- Hur man besöker Perth, Australien
- Australiens mest oönskade yrken: En ögonblicksbild
- Australiens jordbrukliga verklighet: Inte "mest olämpligt" – men begränsat
- Ljudspår till 'Australia': Varje sång i Baz Luhrmanns episka film
- Krav för visumhantering i Australien
- Finns det ovanligt många klockor i Canberras parlamenthus?
- Beskrivning av Australiens Outback
