Resor       https://sv.bhlyqj.com

Djur i Minnesotas norra skogar

Minnesota, USA:s 12:e största delstat, är känd som Landet med 10 000 sjöar. Delstatens smeknamn är inte en överdrift – det finns faktiskt 11 842 sjöar, enligt Minnesota Department of Natural Resources. Denna mittvästra delstat gränsar till Kanada i norr och Lake Superior och Wisconsin i öster. Utöver sjöar har den också en överflod av prärier och skogar. Den norra delen av delstaten är där prärien möter skogen, vilket skapar en idealisk livsmiljö för vissa skapelser.

Nordlig flygande ekorre

En av två flygande ekorrar i Minnesota, den nordliga flygande ekorren (Glaucomys sabrinus) har faktiskt inga vingar. Den har en membran, som kallas patagium, som är en sträcka hud från framfötterna till bakfötterna, vilket gör att ekorren kan glida i luften när benen är utsträckta. Typiskt flyger ekorren mellan 20 till 30 fot, men den kan glida upp till 150 fot. Den gråbruna nordliga flygande ekorren är cirka 11 tum lång och väger ungefär 3 oz. Den äter typiskt insekter, nötter, frukter och köttskrapor.

Svart björn

En massiv skapelse som kan växa till 6 fot lång och väga upp till 500 lbs, den svarta björnen (Ursus americanus) är den enda björnen som finns i Minnesota. Det är också det största däggdjuret som finns inom delstaten. Björnar ökar sin matintag på hösten innan de ide i upp till sex eller sju månader under vintern, lever på sina fettlager tills våren. Av natur undviker svarta björnar människor, men de kommer ibland i kontakt med dem. När den möter fara, ger björnen varningssignaler genom att knacka med kaken, fnysa eller göra gnällande ljud – en varning till människor att hitta säkerhet så snabbt som möjligt.

Kortsvansad iller

Tillbaka när päls var all mode, var den kortsvansade illern (Mustela erminea) en leverantör av fin hermelinpäls som användes i rockar eller till att trimma kläder. Märkligt nog lyser också illerns päls i ultraviolett ljus. På sommaren är den täckt av brun päls som vitnar på vintern. Illern rör sig genom att hoppa, dess bakfötter landar i spåren från framfötterna. Den är också känd för att röra sig tyst under snön i jakten på sitt byte.

Vitstjärtad hjort

I Minnesota pågår jaktsäsongen från mitten av september till mitten av december och inkluderar vitstjärtad hjort (Odocoileus virginianus), som anses vara storvilt. Jaktsäsongen håller hjortpopulationen under kontroll och mer motståndskraftig mot sjukdom. Vitstjärtar är inte lätt byte, dock, då de lyfter sin vita svans när de är upprörda för att varna andra hjortar för möjlig fara. Denna hjort är riklig över hela delstaten, inte bara de norra skogarna, och är känd för att vara en förortsplåga, som söker mat och förstör landskapsodling.