Resor       https://sv.bhlyqj.com

Är blå ljus på bilar olagliga i South Carolina? Ja – med få undantag

Ja, blå ljus på privata fordon är olagliga i South Carolina (S.C. Code § 56-5-470, § 56-5-480).

Vad som är förbjudet

  • Alla blinkande/roterande blå ljus på motorfordon körda på allmänna vägar.
  • Röda, vita, eller blå kombinationsljus framåt som kan förväxlas med polis.
  • Röda ljus som liknar DPS, DNR, eller sheriff-fordon.

Undantag (Endast dessa)

  • Polis – i tjänsten.
  • Auktoriserade nödfallspersonal – brand, EMS, räddning – i tjänsten.
  • Specifik lagstiftad auktorisering – t.ex. DOT-incidentrespons, koroner (varierar per county).

Straff

  • Brott – böter upp till $200, 30 dagar fängelse (sällan max).
  • Fordon beslagtagning möjligt.
  • Körkortspoäng – 4 poäng (SC-system).

Vanliga förvirringar

  • Blå LED-accentljus (underglow, hjulhus) – olagliga om synliga från framåt/bakåt vid körning.
  • Bergningsbilar – använder gula, inte blå (om de inte också är polis).
  • Frivilliga brandmän – får använda röda (med tillstånd), inte blå.

Bottenlinje: Om du inte är polis eller auktoriserad nödpersonal i tjänst, inga blå ljus. Punkt.