Resor       https://sv.bhlyqj.com

Skillnader mellan hane och hona skogsren

Renar är hotade släktingar till hjorten som lever i urskogar, berg, myrar och kärrmarker. Dessa vegetarianer äter lav på träd och mark, blad, svampar och sväxtrar, bland andra växter. Renar tillhör hjortfamiljen. Uppskattningar från 2007 satte deras antal till endast 23 i Selkirkbergen. Även om det kan finnas upp till 3,5 miljoner världen över, är många flockar och underarter, inklusive den amerikanska skogsrenen, hotade utrotande. Renar är semidomestikerade renar.

Gevär

Renar är den enda hjortart där båda könen har gehör. Hunnans gehör är dock smalare, kortare och har färre "grenar" jämfört med hanen, vars gehör också har en platt, bladliknande utväxt precis över huvudet. Vuxna hanar kastar sina gehör i november och december, medan hunnar kastar sina vid kalvningen i maj eller juni.

Storlek

Hanar (eller tjur) väger i genomsnitt cirka 180 kg men kan väga upp till 270 kg. De är små hjortar, som står upp till 1,5 meter höga och kan vara 2,3 meter långa. Hunnar (eller kor) kan väga upp till 135 kg i genomsnitt. De står cirka 1,2 meter höga och är cirka 1,8 meter långa.

Färg

Medan både hanar och hunnar liknar varandra i färg, har hanen en distinktiv tjock vit man under halsen. Resten av kroppen är krämfärgad, vilket mörknar när säsongen blir kallare. Båda djuren har kort päls som täcker nosarna. De växer också en tät kort päls under sin normala längre päls när vädret blir kallare.