Resor       https://sv.bhlyqj.com

Fakta om kungspingvinen

Kungspingvinen är en unik pingvinart som häckar på Macquarie Island, belägen söder om Nya Zeeland. Dessa pingviner är kända för sina vitkinnade och strålande gula kamar. Kungspingvinen tillbringar det mesta av sitt liv simmande i de isiga vattnen mellan Macquarie Island söderut till Antarktis, men dess verkliga aktiviteter utanför Macquarie Island är okända.

Diet

Krill och fisk utgör det mesta av kungspingvinens kost. Kräftdjur och bläckfisk är också en del av pingvinens kost men utgör endast ungefär två procent av vad de äter. Kungspingviner kan variera sin kost beroende på var de är i häckningscykeln och om deras koloni ligger på östra eller västra sidan av Macquarie Island.

Häckningsvanor

Kungspingviner häckar i oktober. Hanen bygger ett bo eller återvänder till sin tidigare bo-plats. Botten kan vara en grop i sand eller gräs kantad med stenar och gräs. Honan kommer en vecka senare. Parett producerar två ägg och sparkar ut ett ägg ur boet före kläckning. Kungspingvinägg inkuberar i 30 till 35 dagar innan de kläcks. Båda föräldrarna turas om att kläcka det utvalda ägget.

Uppfödning av ungar

Ungarna uppfös av båda föräldrar. Hane vaktar ungen i 10 till 30 dagar medan honan jagar mat och matar ungen dagligen. Efter denna tid skickas ungen till en crèche, eller pingvinförskola, där den uppfös kollektivt med andra ungar i kolonin. Föräldrarna turas om att mata ungen varannan till var tredje dag. I februari lämnar ungarna boet med sina föräldrar för att återvända till havet för att feta upp.

Bevarande av kungspingvinen

Kungspingvinen anses sårbar för utrotning eftersom den häckar på bara en plats. 2008 fanns det ungefär 500 000 till 850 000 par kungspingviner. Även om de är friska i antal, kunde en enda naturkatastrof eller mänsklig relaterad katastrof utrota deras population.