Resor       https://sv.bhlyqj.com

Fakta om storpanda

Mat

Storpandor äter bambu. Det stora däggdjuret spenderar 12 timmar per dag att äta upp till 13 kg bambu per dag.

Livsmiljö

Vilda pandor lever i bergsområden i centrala Kina, där de kan hitta fukta, bambuskogar. Det finns bara 1 000 vilda pandor kvar i världen.

Uppfödning

Pandor är gravida i fem månader. Efter denna tid kan modern föda ett eller två ungar. Men pandor kan inte ta hand om mer än ett unget åt gången.

Egenskaper

Pandor är mest kända för sin unika färgning. De är vita med svart päls runt ögonen, öronen, mysingen, benen och axlarna, och håret är tjock ull.

Storlek

Storpandor är 60–90 cm höga och 1,2–1,8 m långa. Hanar kan väga upp till 113 kg och honor upp till 100 kg.