Resor       https://sv.bhlyqj.com

Flamingos i regnskogen

Flamingos är en av de mest uråldriga fågelarter som fortfarande lever. Deras ljusa färger och fjäderdräkt tillsammans med deras udda ätvanor skiljer dem från andra tropiska arter. En fast ingrediens i djurparker över hela världen, vilda flamingos kan hittas i tropiska och tempererade regioner nära vattenområden och ofta nära regnskogar.

Habitat

Flamingos kan hittas i tropiska och tempererade regioner av Afrika, Mediterraneoregionen, Indien, Karibisk kuster, Andernas högland i Sydamerika och på Galapagosöarna. De sex typerna av flamingos – karibisk, stor, chilensk, mindre, andinsk och James – samlas nära grunda salt sjöar eller laguner, oavsett om det är nära kusten, anslutet till havet eller långt inlands. Mindre flamingos kan till och med leva i vulkaniska sodasjöar, som anses ovärdiga för de flesta djurliv.

Kost och ätande

I regnskogen äter flamingos främst alger eller evertebrater, som blötdjur. Flamingos långa ben låter dem vada in i djupare vatten i sökande efter mat. För att hitta en måltid dunker en flamingo sin näbb upp och ner under vattnet och sug in både vatten och lera genom framsidan och sprutar ut eventuella oönskade partiklar ut sidorna. Enligt San Diego Zoo fungerar fågelns lameller, som är saltiga plåtar på näbbens sidor, som ett filter för att behålla de ätbara delarna i näbben. Maten flamingos äter, som räkor och blågröna alger, är vad som ger dem de ljusa rosa, röda och orange färgerna.

Stå på ett ben

En av de egenskaper som forskare och observatörer noterat om flamingos är att fåglarna ofta står på bara ett ben medan de är i vattnet. Forskare vid Saint Joseph's University i Philadelphia har föreslagit att fåglarna gör detta som ett sätt att bevara kroppsvärme, enligt en BBC-artikel från 2009. Att ha båda benen i vattnet kan sänka fågelns kroppstemperatur till en ohälsosam nivå, även i tempererade eller tropiska klimat.

Parning

Flamingos är sociala varelser; de flyger i kolonier och bildar par. Den osäkra naturen av regnskogen och andra regioner där flamingos lever gör fågelns parningssäsong oregelbunden, eftersom resurser och väder kan variera. Regn anses utlösa visningar och parning, enligt ett 2007-projekt vid Davidson College. En unik egenskap flamingos har är att de är monogama och hanen och honan turas om att skydda ägget och underhålla boet.