Resor       https://sv.bhlyqj.com

Pingvinfakta för barn

Pingviner är fåglar som lever i de kallaste regionerna av världen. De är kända för sin stockiga utseende och ser ut som om de bär smokningar tack vare sina färger och mönster. De rör sig från plats till plats genom att vaddla över isen med vingarna ut till sidan. Till skillnad från många andra fåglar kan pingviner inte flyga, även om deras kroppar är byggda för simning och att hantera det kalla vädret de lever i.

Typer och beskrivningar

Kejsarpingviner är svarta och vita med en touch av gult. De är den största pingvinen, de kan närma sig 38 kg. Adélipingviner är mycket mindre och uteslutande svarta och vita med vitt runt ögonen. Kungspingviner ser mycket ut som kejsarpingviner, men de är ungefär hälften så stora. Klippingviner är mycket små och har kam på toppen av huvudet. Galapagos-pingviner är bara cirka 2,3 kg och har svarta fläckar på sina vita kroppar. Svartfötad pingvin har en lång, böjd näbb och vita rand på en svart kropp.

Kost och rovdjur

Pingviner behöver vara bra simmare till stor del på grund av vad och var de äter. Alla pingviner gör måltider av fisk och annan liten akvatisk liv. Ibland måste de förfölja sitt byte aktivt i vattnet. Pingviner i Antarktis måste se upp för säl, som ofta äter pingviner. Svartfötade pingviner i Afrika måste också vaka över sina ägg noggrant, eftersom djur och människor äter dem.

Miljö och överlevnad

Svartfötade pingviner bor på Afrikas kust, medan Galapagos-pingviner lever på Galapagosöarna. Alla andra pingvinarter bor på den frusna kontinenten Antarktis. Pingviner trivs i denna typ av miljö för att deras kroppar är täckta av ett lager blubber som hjälper dem att överleva och utnyttja sina omgivningar. Deras simförmågor passar dem till regioner nära vatten, och de är ofta duktiga på att glida på ryggarna över isen för att spara energi när de reser eller jagar.

Parning och boende

Pingviner parar sig vanligtvis vid specifika tidpunkter året runt som beror på pingvinarten. Som andra fåglar kläcker deras ungar ur ägg. Också som andra fåglar skapar många pingviner egna bon för sina ungar. Större pingviner, såsom kejsar- och kungarter, kräver inte ett bo. Pingviner matar sina ungar genom att kräka upp mat i deras munnar. Båda pingvinföräldrarna är närvarande för att uppfostra babyerna.