Resor       https://sv.bhlyqj.com

Vilka är rovjägare till röd känguru?

Den röda kängurun är en påseman som bor i Australien. Det finns en bördig population av dem i landet. Endast hannen har rödbrun päls; honan är grå. Röda känguruer, som lever tillsammans i grupper kallade mobbar, kan hoppa nästan 9 meter framåt och nå en topphastighet på 56 km/h.

Bete

Den röda kängurun har inga rov eftersom den är herbivor, äter enbart gräs och annan vegetation. Den röda kängurun kan faktiskt överleva länge när vatten inte finns tillgängligt eftersom den kan utvinna den fuktighet den behöver från vegetationen den äter. Röda känguruer brukar leva i torra gräsiga planområden i Australien snarare än de fuktigare gräsmarker, hitta den mat de behöver i de magra planmiljöerna. Röda känguruer är generellt nattliga ätare.

Dingo

Dingoar är stora rovjägare till den röda kängurun, liksom till andra vilda djur i Australien, som den grå kängurun. Dingoar är vilda, hundliknande varelser. Forskningsstudier har visat att röda kängurupopulationer trivs i kontrollerade, instängda områden som dingoar inte kan komma åt, och deras populationstäthet tenderar att vara mycket lägre utanför de instängda områdena. Dingoar jagar också småvilt, som kaniner och ödlor. De jagar både ensamma och i flock.

Människa

Röda känguruer jagas inte som vilt av människor. Men människor är ett rov till djuret eftersom den röda känguruns sökande efter mat ofta intrångar på människors planer för marken. Särskilt skjuts röda känguruer ibland när de beter på fårböndernas marker, äter gräset och annan vegetation som fårbönderna avser för sina får, eller skadar andra bönders grödor. Fårbönderna använder stängsel för att hålla ute dingoar, som är rovjägare för deras får, men de röda känguruernas exceptionella hoppförmåga betyder att de kan hoppa över de flesta böndernas stängsel.

Tasmaniska djävlar, örar och rävar

Den nästan utdöda tasmaniska djävlen är en långtidig rovjägare till den röda kängurun, men dess nuvarande sällsynthet gör dess intresse för djuret lite mer än en fotnot. Den tasmaniska djävlen, som är känd för sitt aggressiva, fientliga beteende, blev mottaglig för en form av ansiktescancer som dödade tusentals djuret på 1990-talet. Örnar och rävar predar inte vuxna röda känguruer, men de äter ibland unga, växande röda känguruer, som kallas joeys.