Vilka djur i tempererade regnskogar äter bär
Den tempererade regnskogen är en miljö rik på djur- och växtliv. De utgör 2–3 procent av världens regnskogar och får 1 270–1 520 mm nederbörd per år. De fukta förhållandena och de täta skogarna ger en överflöd av föda, vilket bidrar till stora populationer av djurarter. En av de viktigaste matkällorna i den tempererade regnskogen är bär, som en mängd djur förlitar sig på som sin huvudsakliga näringskälla.
Svartbjörn (Ursus americanus)
Svartbjörnen finns i tempererade regnskogar och lever främst vegetariskt, inklusive bär. Denna art är mörk i färgen, väger upp till 200 kg och har en maximal löphastighet på 48 km/h. När de söker efter vilda bär föredrar svartbjörnar blåbär. Den högsta matintagstiden för den här björnen är direkt efter att den vaknar från vinteride, då den behöver ersätta de socker och fett den förbrukade under de kalla månaderna. Ungefär 40 procent av svartbjörnens kost består av bär under augusti och september, då björnen föredrar bär framför andra matkällor.
Nordlig kardinal (Cardinalis cardinalis)
Den nordliga kardinalen bosätter sig i den tempererade regnskogen. Fågeln är röd med en spetsig fjäderkamm på toppen av huvudet och en gulaktig näbb. Den är ca 21,5 cm lång och är en parbildande fågel, som föredrar att stanna tillsammans under hela parningssäsongen. De bygger bo ca 4,5 meter ovanför marken i tät buskverk eller träd. De äter insekter, vilda frukter och bär. De är territoriella i sina ätbeteenden, oftast vaktar bärbuskar från andra kardinaler eller fåglar. De är också aktiva under vintermånaderna.
Skogsrår (Dendragapus obscurus)
Skogsrået finns i den tempererade regnskogen och är 38–53 cm lång. Hanar är gråa med en gul halspåse. Honor är fläckiga bruna med en mörk svans. Under de varmare månaderna äter de insekter, frön och bär. De kan hittas runt vilda bärbuskar och tenderar att bygga bo nära denna matkälla under sommarmånaderna. De lämnar dessa områden under vintern för att söka andra matkällor. De parrar sig bara vid parning, där honan spenderar det mesta av tiden med att vaka boet och ruga äggen.
Previous:Hotade havsdäggdjur – en översikt
