Fåglar funna i Kalimantan
Kalimantan refererar till den indonesiska delen av ön Borneo. Det finns ett brett utbud av fåglar funna i Kalimantan från Bornean bristlehead till den föränderliga hökörnen. Den bästa tiden att upptäcka fåglar är under torr säsongen. Du kan boka en fågelbevakningstur genom företag som VIT Tours.
Bornean Bristlehead
Denna mediumstor fågel (ungefär 25 cm) är en sällsynt fågel i Kalimantan men kan hittas i en rad skogliga livsmiljöer, inklusive sumpar och skogar. Den kan identifieras av de orange och gula utväxter på kroppen av dess huvud och en kuggad svart näbb. Bristleheads har också röd färg på lår, hals, struphuvud och ansikte. Vid flygning kan en vit fläck ibland ses på vingan.
Oriental Darter
Anhinga melanogaster har en lång hals mycket lik en orm, så det kallas ibland för ormfågel. Den har en skarp näbb och en brun hals och huvud. Den är identifierbar av den vita hakanstrimmans som löper ner längs sidan av dess hals. Resten av dess fjädrar är svarta. Du hittar denna fågel nära sumpar, floder och andra inlands våtmarker torkar av sina vattenfyllda fjädrar. Denna fågel njuter av en diet av fisk, så den dyker sig undervattnet för att samla mat.
Storknäbbad Kungsfiskare
Halcyon capensis har en blå svans och blå vingar. En stor röd näbb är det mest distinkta draget hos storknäbbade kungsfiskaren. Den har också röda fötter och orange och gula underdelar. Denna fågel är den största kungsfiskaren runt Kalimantan. Den äter fisk, grodor och krabbor, så du kan se den sväva över vattnet eller på strandkanten av floder och mangrover. Denna kungsfiskare gillar att sitta i trädgrenen ovanför för att vakta efter byten.
Föränderlig hökörn
Känd som Spizaetus cirrhatus vetenskapligt, har den föränderliga hökörnen en stor vingbredd, mellan 127 och 137 cm. Fjäderna på vingarna hos denna fågel är bruna med en svart spets. Den avrundade svansen är också brun, och en svart kam av fjädrar sitter på dess krona. Denna fågel sitter på lägre höjder och kan sitta i många dagar i samma träd för att fånga byten i skogen, nära strömmar eller i savanner med sin gula kuggade näbb.
Svart Glada
Milvus migrans är en mediumstor rovfågel. Denna rovfågel har en gaffelsvans, en svart näbb och mörkbruna fjädrar. En svart glada kommer typiskt att stanna i en liten grupp men kommer att flacka med stora grupper under gräshoppsäsong. Den äter också små däggdjur och ödlor och kan skörda i städer. Den genomsnittliga storleken på en svart glada är 50 cm. Den svarta gladan är bland de mest talrika rovfåglarna över hela världen.
